LOKASI

Lot K-4, Kawasan Perindustrian MARA Bukit Kor, 21600 Marang Terengganu

HUBUNGI

09-6170416

5 langkah bina produk sendiri

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on email
Email

Bina produk sendiri

 

Untuk bina produk sendiri dizaman milenia ini bukanlah satu perkara yang sukar seperti 10 tahun yang lepas. Sangat banyak kilang-kilang yang muncul kebelakangan ini untuk memberikan servis  dan penyediaan produk yang terbaik untuk pelanggan mereka. Yang tinggal adalah, proses untuk pelanggan memilih kilang yang mana sahaja.

Berikut dibawah merupakan langkah demi angkah untuk proses penyediaan produk daripada berjumpa dengan wakil kilang  sehingga produk siap. Dibawah nanti saya syorkan satu kilang yang terbaik untuk anda pergi dan berbincang untuk mendapatkan produk mengikut kehendak anda.

 1. Buat temujanji bina produk sendiri

 

Tak kenal maka tak cinta, ibarat orang bercinta, begitu juga pihak pelanggan dengan pihak kilang. Proses perkenalan anda dengan kilang diatur untuk pertemuan kali pertama samaada berjumpa dipejabat atau dimana-mana mengikut kesesuai antara kedua-dua belah pihak.

 

 1. Perbincangan bina produk sendiri

 

Akan berlaku sesi soal jawab untuk memenuhi kehendak dan keperluan yang diinginkan dan juga apa yang kilang tawarkan dalam pertemuan tersebut. Hinggalah persetujuan dicapai antara kedua-dua belah pihak.

Apabila berjumpa dengan pihak kilang, apa yang paling penting dalam proses perbincangan pertama adalah, apa niche atau jenis kehendak produk yang anda ingin lakukan. Antara niche yang ada adalah kesihatan atau kecantikan.

Atau anda inigjn pilih untuk makanan kesihatan atau minuman kesihatan. Selepas keputusan dibuat, barulah, pihak kilang akan bertanyakan kepada anda, apakah penyelesaian masalah yang anda mahu selesaikan dipihak pengguna.

Disamping itu juga, dari sudut harga, bahan-bahan yang digunakan, packaging, botol, design dan butiran lengkap. Segala perbincangan ini tiada caj yang akan dikenakan. Ianya adalah percuma sahaja.

 

 1. Penyediaan sample bina produk sendiri

Setelah itu, penyediaan sample dilakukan research kepada anda dalam tempoh yang ditetapkan. Ianya biasanya melibatkan proses yang berulang kali sehingga mencapai tahap keberkesanan atau satu produk yang standard yang anda inginkan.

 

 1. Pengeluaran

 

Setelah semua proses perbincangan selesai untuk sample telah dipersetujui, bab pengeluaran pula menjadi keutamaan. Proses pengeluaran akan dimulakan berdasarkan MOQ yang telah dipersetujui antara 2 pihak. Pihak kilang juga akan menguruskan dan menyediakan beberapa dokumentasi untuk pensijilan kepada badan-badan berwajib bagi memudahkan anda membuat jualan

 

 1. Buat produk jenama anda sendiri

 

Kilang yang terbaik untuk anda hubungi untuk bina produk anda sendiri

Disini kami memperkenalkan kilang bumiputra yang mampu untuk menyediakan produk evergreen yang memenuhi kehendak pengguna yang dapat memenuhi kehendak pasaran.

Kilang tersebut Adalah Ezzuerich Empire Sdn Bhd . Ianya adalah sebuah syarikat milik penuh 100% bumiputera yang ditubuhkan pada Jun 2017 dengan modal berbayar RM 500,000

 

(Gambar kilang)

bina produk sendiri

Kilang OEM Terengganu ini terletaknya di premis beralamat LotK-4 , Kawasan Industri MARA , Bukit Kor, 21600 Marang, Terengganu, Syarikat Ezzueriche Empire Snd Bhd turut dibimbing oleh Pihak MARA.

 

Ianya juga bertaraf GMP iaitu Good Manufacturing Practice, semua aktiviti syarikat  dan insfrastruktur yang ada mestilah berasaskan kepada Standard Malaysia (Amalan Pengilangan Baik). Segala proses yang dilakukan adalah bersistem dan mempunyai prosedur operasi yang didokumenkan.

 

Apa yang menariknya kat kilang ni?

 

Yang specialnya kat kilang ni anda akan dapat menikmati :-

 

 • harga yang special daripada kami
 • MOQ yang rendah mengikut bajet anda
 • Bertaraf GMP (Good Manufacturing Practice)
 • Khidmat nasihat percuma
 • Sample percuma
 • Milik bumiputra melayu sepenuhnya
 • Maklumat produk anda akan dirahsiakan
 • 1produk 1 formula rahsia dan ada perjanjian
 • Produk ada KKM dan ada HALAL
 • Syarikat yang kukuh
 • Ada ahli kimia yang bertauliah
 • Khidmat pembungkusan dengan idea yang menarik(USP)

 

Antar elemen penting dalam sesebuah kilang ialah Misi dan Visi. Dengan Visi dan Misi ini , kilang bergerak dengan penuh innovative dalam menjalankan keperluan dan kehendak pengguna dan keperluan pasaran tempatan dan pasaran luar. Visi dan Misi tersebut adalah:-

 

Visi

Untuk menjadi pengilang produk makanan dan minuman kesihatan yang berdaya saing, berkualiti dan halal serta diiktiraf Kenterian Kesihatan Malaysia dan beriltizam untuk menjadi antara pengeluar  dan pemasaran produk makanan yang terjamin halal

 

Misi

Menjadi kilang yang cemerlang dan terbesar dalam pengeluar produk makanan dan minuman kesihatan halal  ke seluruh dunia  disamping menyumbang kepada pertumbuhan ekonomi dan peningkatan daya saing di Malaysia

Menjadi sebuah pengilang produk yang menjaga mutu dan kualiti dengan lebih baik serta mengeluarkan dan membekal produk makanan halal dan menepati citarasa tempatan dan antarabangsa

Menjadi pengilang membuat produk yang menandingi produk dipasaran serta dapat memasarkan produk yang bermutu dan perkhidmatan yang terbaik.

Untuk anda yang berada di Terengganu , mahupun di Luar Terengganu, kami amat mengalu-alukan kedatangan anda ke kilang kami untuk berbincang lanjut apa keperluan yang anda mahukan dan apa yang kami boleh penuhi kehendak anda.

Sehubungan dengan itu untuk berhubung dengan pihak kami , sila hubungi no dibawah untuk kami guide macam mane untuk menjadi founder yang Berjaya dimasa hadapan atau ape-ape pertanyaan yang ingin diajukan. Semoga selamat maju jaya dan jumpa dipuncak kejayaan.

No Kilang: 09-6170416

Atau lawati hasil kerja kami di www.ezzueriche.com.my

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Anda Perlukan Khidmat Nasihat Daripada Kami?

Isikan maklumat di bawah dan kami akan hubungi anda

× Boleh kami bantu anda?